Nieuws

Bak­ke­rij­mu­se­um Veur­ne pre­sen­teert meer dan 3000 bro­den op lan­ge broodtafel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Bakkerijmuseum in Veurne pakt het hele weekend uit met bakdemonstraties en proeverijen. Dat naar aanleiding van de officiële opening van het vernieuwde en heringerichte museum. De blikvanger is de broodtafel van Bakkers Vlaanderen om onze broodcultuur als erfgoed te laten erkennen.

Meer dan driehonderd verschillende broodsoorten liggen op de broodtafel. Het assortiment van onze ambachtelijke bakkers is uniek. Daarom willen de Vlaamse bakkers onze broodcultuur laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed. “Ieder land heeft zijn eigen cultuur en zijn eigen ding. Ik denk dat ons brood toch wel één van de lekkerste is. We mogen daar fier op zijn”, klinkt het bij Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen.

Vernieuwd museum

In het vernieuwde Bakkerijmuseum in Veurne maken bezoekers kennis met het verhaal van graankorrel tot brood en heerlijke desserts. “Het was nodig om de scenografie en het aanbod aan te passen en uit te breiden in functie van de bezoekers”, duidt schepen van Toerisme Jonas Bel. Met dit feestweekend wordt het vernieuwde museum plechtig geopend.

HERBEKIJK: Bak­ke­rij­mu­se­um in Veur­ne opent opnieuw de deuren (16 december 2023)

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Siel Vandorpe