Nieuws

Bak­ke­rij­mu­se­um in Veur­ne opent opnieuw de deuren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanaf vandaag kan je in Veurne opnieuw het Bakkerijmuseum bezoeken. Het museum was 2 jaar dicht voor verandering en uitbreiding. De collectie wordt nu aantrekkelijker voorgesteld en ook het verhaal van de bakker komt nu uitgebreid aan bod.

Met maar liefst 24.000 stukken heeft het museum de grootste verzameling bakkersattributen van het land. Die verzameling kwam tot nu te weinig aan bod. Maar nu is de museumschuur volledig heringericht en komen de attributen meer tot hun recht. Het verhaal van het dagelijks brood en het harde labeur van de ambachtelijke bakker zijn de rode draad. Ook komen de veranderingen in onze eetcultuur aan bod: van een simpel brood tot de hyperdiverse voedingsmarkt van vandaag. Maar er is ook de duurdere patisserie en het gebakje of koekje bij de koffie.

Tuin voor graan

De tuin maakt het bakkersverhaal compleet. Hier worden oude graangewassen gekweekt. Die oogst dient straks voor bakdemonstraties in de workshopruimte. Samen met enkele partners investeerde Veurne zo’n 2 miljoen in de vernieuwing van het museum.

De redactie