Back on Track breidt uit: Voor­bije jaren 133 jon­ge­ren op het juis­te spoor gezet”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Jonge mensen die dakloos zijn of net uit de gevangenis komen, kunnen straks op meer plaatsen terecht om een heel nieuwe start te nemen in het leven. In Kortrijk was er al het Back on Track-proefproject, maar nu wordt dat uitgebreid. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits ging vanmorgen op bezoek in Zeebrugge bij twee jonge mensen die terug op de sporen zijn.

Gregory en Kimberly zaten heel lang diep in de problemen. Dakloos en in kluwen met justitie terwijl zowat alle welzijnspoorten dicht bleven. Back on Track haalde hen eerst uit de dakloosheid. Vandaag is minister Hilde Crevits bij hen, in hun eigen woonst, op bezoek. Gregory en Kimberly: "We zijn in de gevangenis terechtgekomen twee jaar geleden. We hebben daar Back on Track leren kennen. Die hebben ons heel goed geholpen met het vinden van een woonst en stabiliteit. En we hebben nu ook al een kindje. We stellen het nu goed."

2022-10-10 00:00:00 - 200 jongvolwassenen zonder dak boven hun hoofd in regio Kortrijk
Nieuws

200 jongvolwassenen zonder dak boven hun hoofd in regio Kortrijk

"We hebben in de gevangenis Back on Track leren kennen. Die hebben ons heel goed geholpen met het vinden van een woonst en stabiliteit."

Gregory en Kimberly

Uitbreiding

133 dakloze jongeren die eindeloos in nesten zaten zijn de voorbije twee jaar intensief begeleid. Nu wordt het Back on Track project uit Kortrijk uitgebreid. Want steeds meer jongeren raken in dakloosheid compleet ontredderd. Vlaams Minister van Welzijn Hilde Crevits: "Als mensen in hoge nood zitten en geen uitzicht meer hebben om uit de problemen te geraken, als je hen dan een dak boven het hoofd geeft, en begeleiding naar een vaste job om een inkomen te verwerven, dan zie je dat er rust komt en dat mensen erin slagen om hun leven weer stabiel op de rails te krijgen."

Sterke resultaten

De resultaten van Back on Track zijn sterk. Ook de KU Leuven staaft met harde cijfers dat het jonge mensenlevens redt. Nu het Back on Track-werk van Kortrijk wordt uitgebreid met 3 miljoen extra middelen kan het ook op 7 andere plaatsen in Vlaanderen. Het betekent woonhulp en begeleiding voor honderden extra jongeren.

Stefaan Kerger
Ben Storme