Nieuws

AZ Del­ta cam­pus Tor­hout legt eer­ste steen van gro­te reno­va­tie die 10 jaar zal duren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Torhout is officieel de eerste steen gelegd van belangrijke verbouwingen op de ziekenhuiscampus. Na de fusie met AZ Delta Roeselare, vijf jaar geleden, start zo een traject van tien jaar om de campus in Torhout dezelfde uitstraling te geven als in Roeselare.

Nu de parkeertoren van AZ Delta campus Torhout helemaal afgewerkt is, kan de volgende fase voor de vernieuwingswerken van het ziekenhuis starten.

Het gaat om een uitbreiding van de bestaande vleugel voor raadplegingen. Daarnaast maken ze ook werk van een nieuwe hoofdingang aan de Noordlaan. De kindjes van het kinderdagverblijf mochten bij wijze van startschot hun handjes in de eerste steen drukken.

Eerstesteenlegging AZ Delta Torhout

‘Community based hospital’

Met de hele vernieuwingsoperatie werkt het Torhoutse ziekenhuis toe naar een bijzonder concept: een community based hospital. Dat is een ziekenhuis dat dicht bij de mensen staat en waar je terecht kan voor raadplegingen en basiszorg.

“Als je meer gespecialiseerde zorg nodig hebt, verwijzen we je door naar de campus in Rumbeke of de stadscampus in Roeselare.”

Johan Hellings - algemeen directeur AZ Delta

Hinder beperken

In de tussentijd moet het ziekenhuis wel verder operationeel blijven. Om de hinder tijdens de werken te beperken, komt er een prefab gebouw voor raadplegingen. Er zal plaats zijn voor zo’n 30 lokalen voor raadplegingen, wachtzalen, sanitair en vergaderruimtes.

De Vlaamse overheid investeert per jaar 1,4 miljoen euro. De werken zullen zo'n tien jaar duren.

Zo zal het ziekenhuis er na de renovatie uitzien:

AZ Delta Torhout
AZ Delta Torhout
AZ Delta Torhout
AZ Delta Torhout
AZ Delta Torhout
AZ Delta Torhout
AZ Delta Torhout
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Celien Tanghe