Assi­sen buren­ru­ziemoord: Ver­de­di­ging van beschul­dig­den zit niet op dezelf­de lijn

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) hebben de advocaten van de beschuldigden kort de jury toegesproken. Het werd onmiddellijk duidelijk dat Athena M. (32) en Lorine D. W. (53) absoluut niet op dezelfde lijn zitten.

Uw stem hier zal meer impact hebben dan de stem die u zondag zal uitbrengen", verwees meester Nina Van Eeckhaut naar de verkiezingen. De advocate van Athena M. vroeg aan de juryleden hun burgerplicht tijdens het assisenproces zo zorgvuldig mogelijk te vervullen.

Over hun standpunt lieten meester Nina Van Eeckhaut en meester Raan Colman nog niet in hun kaarten kijken. Meester Van Eeckhaut stelde wel dat het niet de bedoeling is om aan schuldverschuiving te doen. "De schuld van Athena M. is heel groot en we gaan daar niet op afpingelen." 

Anderzijds werd het aandeel van Lorine D. W. heel groot genoemd. "Hoe dat juridisch moet worden vertaald, is jullie zaak, jullie zijn de rechters." Ten slotte werd aangekondigd dat de beschuldigde erg zenuwachtig is om verhoord te worden door de voorzitter. 

"Zij schaamt zich diep. Ze is intellectueel niet de sterkste, maar ze belooft dat ze haar best zal doen. Ze heeft iets heel slechts gedaan, maar ze is geen slecht mens."

Nina Van Eeckhaut, advocaat Athena M.

De advocaten van Lorine D. W. beslisten om wel een akte van verdediging op te stellen. "Vanaf dag één is Lorine zeer duidelijk geweest: zij heeft nooit de dood gewild van haar vriendin en buurvrouw Caroline Kint, laat staan dat zij daar een rol zou in gespeeld hebben", las meester Floor Ameye voor.

Volgens meester Ameye en meester Filip De Reuse kon hun cliënte onmogelijk weten dat Athena M. het slachtoffer op die manier te lijf zou gaan. "Lorine heeft Athena nooit moedwillig opgestookt of aangespoord om Caroline Kint te doden: nooit!" 

Assisen burenruzie kortrijk 2
Nieuws

Assisenproces over uit de hand gelopen burenruzie Kortrijk van start

Terloops werd ook opgemerkt de de broer van M. zich met twee medebeklaagden voor schuldig verzuim voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moet verantwoorden.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga