Nieuws

Assisen­pro­ces over uit de hand gelo­pen buren­ru­zie Kort­rijk van start

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge start vandaag het assisenproces tegen Athena M. en Lorine D.W. Ze staan terecht voor doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld van het leven beroofd.

Caroline Kint woonde in hetzelfde appartementsgebouw als de broer van Athena M. Het slachtoffer zou al vaker haar beklag gedaan hebben over de overlast die haar overbuurman veroorzaakte in het pand langs de Minister Tacklaan in Kortrijk.

Assisen burenruzie kortrijk

Rake klappen en schoppen

De avond van 15 oktober 2021 zocht Athena M. het slachtoffer op. Kint kreeg rake klappen en schoppen op het hoofd, waardoor ze het bewustzijn verloor. De beschuldigde sleepte het lichaam vervolgens het appartement binnen. Dankzij een buurman waren de hulpdiensten snel ter plaatse, maar Caroline Kint overleed op 21 oktober in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Sindsdien zit Athena M. in voorhechtenis op verdenking van doodslag. Haar broer en twee stonden dinsdag al terecht voor schuldig verzuim.

2021-10-16 00:00:00 - Zestigjarige vrouw in levensgevaar na uit de hand gelopen burenruzie
Nieuws

Zestigjarige vrouw in levensgevaar na uit de hand gelopen burenruzie

Portefeuille teruggegooid

Een buurvrouw van het slachtoffer moet wel voor het hof van assisen verschijnen. Lorine D. W. werd half december 2021 opgepakt en zat bijna vijf maanden in voorhechtenis. De beschuldigde zou M. vlak voor de feiten opgestookt hebben. 

Bovendien zou ze het slachtoffer aangewezen hebben en was ze getuige van de feiten. Athena M. gooide haar de portefeuille van Kint toe, al gooide D.W. die portefeuille onmiddellijk terug. In die omstandigheden staat enkel Athena M. terecht voor diefstal van de handtas van het slachtoffer.

Opvallende getuige

De komende week komen 67 getuigen aan bod. De meest opvallende naam op de getuigenlijst is wellicht de broer van Lorine D.W. Hij heeft een erg zwaar strafblad en stond zelfs bekend als een van de gevaarlijkste gedetineerden van het land. Ondertussen werd hij geïnterneerd.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga