Nieuws

Archi­tec­tuur­prijs voor pro­ject Ten Bogae­r­de Koksijde

2020-03-27 00:00:00 - Architectuurprijs voor project Ten Bogaerde Koksijde

Het Brugse Govaert & Vanhoutte Architects heeft op de Italiaanse Domus Restoration and Conservation Awards de zilveren medaille gewonnen met het project Ten Bogaerde in Koksijde.

Voor het project, een kunstencentrum in een oud uithof van de Koksijdse Duinenabdij, werkte het bureau samen met architect Benoit Delaey uit Brugge, die het restauratiegedeelte voor zijn rekening nam. De awards zijn een initiatief van het Italiaanse bouwbedrijf Fassa en de universiteit van Ferrara. Ze bekronen internationale projecten die architecturaal hoog scoren op het vlak van restauratie en herbestemming.

Het project omvat de realisatie van een kunstencentrum in een oud uithof van de Koksijdse Duinenabdij, een beschermd monument dat dateert uit de 12de eeuw. Het project omvatte niet alleen ingrepen aan de binnenkant van het gebouw, maar ook in het landschap errond. Ook de buitenkant werd volledig gerestaureerd. De prijsuitreiking zou normaliter deze week plaatsvinden in Ferrara. Gezien de coronacrisis kan dat ceremoniële gedeelte echter niet doorgaan. (Lokaal Bestuur Koksijde Bron: architectura.be)

De redactie