Nieuws

Annick Lam­brecht krijgt der­de plaats kamer­lijst Vooruit

Annick Lambrecht

De lijsttrekkersplaats op de Vlaamse lijst bij Vooruit heeft in Brugge voor ophef gezorgd. Huidig Brugs schepen Pablo Annys zal die trekken. En niet de huidige volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht. Zij krijgt nu op de Kamerlijst de derde plaats aangeboden. Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau aan onze redactie.

"Wij zullen groeien. Daarom kunnen er ook twee Brugse kandidaten naar het parlement gaan."

Conner Rousseau, Voorzitter Vooruit

De lijsttrekkersplaats voor het federaal parlement, daar zat de angel duidelijk niet bij Vooruit. Fractieleider Melissa Depraetere heeft zich opgewerkt tot een gedegen politica die zich ook nationaal vaak manifesteert. Op de Vlaamse lijst was het uitkijken naar wie de lijst zou trekken. Niet iemand van de huidige volksvertegenwoordigers, zo blijkt. Steve Vandenberghe (Bredene), Maxim Veys (Kortrijk) of ook Annick Lambrecht (Brugge) waren tot voor gisteren in het ongewisse.

Dat een andere Bruggeling, Pablo Annys, de lijst trekt, schoot bij Annick Lambrecht in het verkeerde keelgat. Voorzitter Conner Rousseau zoekt bij ons naar een elegante oplossing. " Vooruit zal groeien. Ook in West-Vlaanderen. Daardoor kan Brugge met twee sterke kandidaten naar het parlement. Pablo Annys voor Vlaanderen. Huidig parlementslid Annick Lambrecht gaat terug naar haar eerste liefde, de Kamer. Vanop de derde plaats op de Kamerlijst van Melissa Depraetere zal ze blijven strijden voor de West-Vlaming."

FOTO2 Lijsttrekkersvooruit
Nieuws

Vooruit wil in West-Vlaanderen "dam opwerpen tegen extreem-rechts"

Bart Coopman