Al 2.700 km aan beweg­wij­zer­de wan­del­rou­tes, en er komen er nog bij

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het aantal uitgestippelde wandelroutes in West-Vlaanderen breidt steeds meer uit. Provinciebedrijf Westtoer heeft in totaal 2700 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden en wil daar nog enkele nieuwe routes bijvoegen. 

Zo komen er onder meer nieuwe netwerken in Dentergem, Roeselare en Kortrijk. Westtoer bundelt die routes ook in nieuwe wandelgidsen. Lien Phlypo, Westtoer: "We zijn zeker niet verzadigd. We merken dat er een zeer grote nood is aan verschillende wandelproducten, zowel bij de inwoners van West-Vlaanderen, als voor toeristen. We merken ook dat heel wat gemeentes en partners daar mee bezig zijn. Zelf hebben we gezorgd voor versterking bij Westtoer om nog extra aanbod te ontwikkelen."

Wandelroutes
Wandelroutes2
Wandelroutes3
Wandelroutes4
Wandelroutes5

Toeristen langer in de provincie houden

Onder meer het wandelnetwerk rond Kortrijk, Roeselare en Heuvelland breidt daarom uit. En er komt een nieuw wandelnetwerk om Wervik, Moorslede, Langemark en Zonnebeke te verbinden. Belangrijk om toeristen langer in West-Vlaanderen te houden.

2023-06-17 00:00:00 - Westtoer en Poperinge pakken uit met vernieuwde wandelroute
Nieuws

Westtoer en Poperinge pakken uit met vernieuwde wandelroute

"Met zo'n wandelnetwerk heb je niet één route maar kan je de knooppunten naar hartenlust met elkaar combineren."

Lien Phlypo, Westtoer

Een campagnevideo op televisie moet tonen dat West-Vlaanderen een echte wandelprovincie is. Daarom zijn er ook nieuwe wandelkaarten. Luc Abbeloos, Westtoer: "We hebben enerzijds een pocket waarin we alle bewegwijzerde wandelroutes gebundeld hebben samen met heel wat tips waar je kan stoppen om iets te bekijken of om te eten en te drinken. En we bundelen alles in één box zodanig dat er per regio ongeveer duizend kilometer aan wandelplezier in één box zit."

Jens Lemant
Ben Storme