Nieuws

Actie­dag: Tielt­se scho­len geven afstandsonderwijs

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De nationale actiedag is ook voelbaar in het onderwijs. Sommige leerkrachten staken, maar veel kinderen hebben het ook moeilijk om met het openbaar vervoer op school te geraken. Het VTI van Tielt heeft daar een oplossing voor gevonden. 

De school heeft samen met scholengroep Molenland beslist om afstandsonderwijs te geven. Dus ook de Bron, Regina Pacis en SJI in Tielt doen het zo. “Er komen heel veel leerlingen met trein of bus naar onze school, het was te onvoorspelbaar of ze hier zouden geraken. Door online les te geven, is er ook een verplichte aanwezigheid”, zegt directeur Charlotte Strobbe.

Er is wel opvang voor leerlingen die toch komen, maar dat zijn er niet veel, in het VTI van Tielt waren er dat drie op zeshonderd.

Geen hinder bij hogescholen

De hogescholen in de provincie ondervinden geen hinder vanwege de staking.

Bij Howest zijn er geen acties aan de gang en is bijna iedereen aan de slag. "Wij ondervinden geen impact en de lessen kunnen gewoon doorgaan", klinkt het.

Ook bij hogeschool Vives loopt alles zoals gewoonlijk. "Er zijn enkelingen die staken maar over het algemeen is iedereen aan het werk en blijft de impact nihil", zegt woordvoerder Frank Devos.

Ook bij KU Leuven campus Kortrijk worden geen acties ondernomen en kunnen de lessen doorgaan.

Bekijk ook:

2022-11-09 00:00:00 - Actiedag: Tieltse scholen geven afstandsonderwijs - vti2_0.jpg
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Ben Storme
Belga