Nieuws

Geen extra gemeen­te­raad na aan­slag Brug­ge: Onder­zoek loopt, we kun­nen toch geen ver­kla­rin­gen doen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er komt geen extra gemeenteraad of een gemeenteraadscommissie na de aanslag in Brugge. Vlaams Belang en N-VA hadden daar om gevraagd.

In de nacht van dinsdag op woensdag gooide iemand een explosief naar een huis op de wijk Blauwe Poort in Brugge. Daarbij was er ook veel schade, aan twee huizen.

Vlaams Belang vroeg meteen om een extra gemeenteraad. N-VA vroeg om een extra 'berek', een gemeenteraadscommissie. Maar Brugge gaat daar niet op in. 

"Vlaams Belang kan ook gewoon een interpellatie doen tijdens de gemeenteraad van maart," reageert burgemeester Dirk De fauw. "Het gerechtelijk onderzoek loopt en we kunnen geen openbare verklaringen geven."

Explosie brugge blauwe poort
Nieuws

Onbekenden gooien springtuig naar huis in Brugse woonwijk: "Dit doet denken aan Antwerpse toestanden"

Meer drugs na havenfusie? "Klopt niet"

Wie achter de aanslag zit is nog niet duidelijk, maar gezien de gelijkenissen met Antwerpen lijkt een afrekening in het drugsmilieu niet onmogelijk. Volgens Vlaams Belang komt er trouwens meer drugs naar de haven in Zeebrugge, na de fusie met de Antwerpse haven. 

Dat klopt niet, zegt De fauw: "Alle schepen die van Zuid-Amerika komen gaan naar Antwerpen. Als er bij uitzondering toch zo'n schip aanmeert in Zeebrugge wordt dat extra gecontroleerd. In Zeebrugge komen trouwens geen bananentransporten aan. Wel kiwi's, maar die komen uit Australië en Nieuw-Zeeland."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse