Nieuws

90 per­so­nen vol­gen oplei­ding voor flexi-job in de hore­ca aan de kust

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Drie avonden volgen jobstudenten en flexi-jobbers een opleiding om in de horeca aan de kust aan de slag te gaan. De nood aan personeel is zo groot dat de Provincie West-Vlaanderen een opleiding organiseert voor mensen die al een job hebben, maar nog iets willen bijverdienen in de horeca.

Gisteravond zijn 26 cursisten gestart in Fort Napoleon in Oostende. Maxime Depoorter, Provincie West-Vlaanderen “We hebben hier ongeveer 9 horecazaken per 1000 inwoners. In 2023 hadden we meer dan 1.000 vacatures openstaan in de horeca. Heel wat organisaties werken op de werkzoekenden, maar hier werken we op mensen die eigenlijk al een job hebben en graag nog een bijverdienste willen.”

Onmiddellijk aan de slag

De cursisten leren de basis vaardigheden om daarna onmiddellijk in de horeca aan de slag te kunnen gaan. Monika Van Den Cruyce, cursist: “Ik heb lang getwijfeld om het te doen, maar dan heb ik uiteindelijk toch beslist. Ik ben vrij sociaal van aard. Ik ga het doen om contact te hebben met mensen. Ik ben al een paar jaar met pensioen.”

“Ik ga het doen om contact te hebben met mensen. Ik ben al een paar jaar met pensioen.”

Monika Van Den Cruyce

Ellen Verhaeghe, Syntra West: “Het is echt de bedoeling dat ze onmiddellijk aan de slag kunnen, dat die mensen onmiddellijk inzetbaar zijn. Dit vind ik ook zo mooi aan het project: op het einde van de opleiding, na de derde avondsessie is er een netwerkmoment tussen horeca-uitbaters, die opgeleid personeel zoeken en de mensen die werk zoeken.”

Nog opleidingen in andere kustgemeenten

Eind van de maand wordt dezelfde opleiding nog in Blankenberge en Koksijde georganiseerd. In totaal hebben 90 cursisten zich ingeschreven voor dit horecatraject.

Stefaan Six
Ben Storme