Nieuws

50 foto­gra­fen nemen foto van favo­riet plaats­je aan kust voor expo Adem­be­ne­men­de Plekken’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Aan heel wat tramhaltes aan de kust zijn foto's te zien van een vijftigtal plaatselijke fotograferen. Zij fotografeerden hun favoriete plekje. Dat kan een stukje strand zijn, maar evengoed een kunstwerk. Bij de fototentoonstelling hoort ook een boekje en een podcast.

Vorig jaar vroeg Westtoer 47 plaatselijke en drie buitenlandse fotografen om verschillende aspecten van de kust in beeld te brengen. Nu hangen hun foto's in de tien kustgemeenten tentoon, vooral aan tramhaltes maar ook bij enkele ondernemers. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde & voorzitter Westtoer: "Dat zijn lokale fotografen, kustbewoners die vanuit hun emotionaliteit en fierheid hun plekje aan de kust willen tonen. We gaan ook over de grens en zo wordt het een route van 80 kilometer adembenemende foto's die je kan gaan bekijken."

Johan Töpke is één van de fotografen die zijn favoriete plekje in beeld brengt. Johan is weerfotograaf. "Het is 22 jaar dat ik mijn weerfoto's maak vanuit Middelkerke. Ik leef ervoor, ik ben er voor Middelkerke. Ik geniet. Ik ben blij dat ik dat kan delen met iedereen, vaste verblijvers en tweedeverblijvers."

Sommige foto's gaan over wat je aan zee kan doen, maar ook natuur en rust, architectuur en kust, het maritieme en nostalgie komen aan bod. De foto-expo 'Adembenemende plekken' loopt tot eind augustus. Er is ook een pocketgids met adembenemende trips is en een podcast per gemeente.

2023-02-28 00:00:00 - 50 fotografen nemen foto van favoriet plaatsje aan kust voor expo 'Adembenemende Plekken' - kust2.jpg
Redactie