Nieuws
 | update 

50.000 bomen en plan­ten uit Roe­se­la­re fleu­ren Olym­pi­sche Spe­len in Parijs op

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Boom- en plantenkwekerij Willaert uit Roeselare mag zo’n 50.000 planten en struiken leveren voor het Olympisch dorp in Parijs. Een mooi verjaardagscadeau voor de groothandel, die net nu 60 jaar bestaat. Bijna alles is ook al geleverd, en dat is ruim op tijd, want de Spelen zelf beginnen pas eind juli.

Op een oppervlakte van zo’n 10 hectare kweekt Willaert meer dan 3.000 verschillende bomen en buitenplanten. Daarvan kregen er zo’n 50.000 een plekje in Parijs, waar de Olympische Spelen deze zomer doorgaan. Drie jaar lang hebben ze daarvoor moeten onderhandelen.

“We hebben dat werk binnengehaald dankzij ons Frans verkoopteam dat daar al drie jaar mee bezig is. We geven advies en hebben ook veel planten speciaal voor dit project gekweekt.”

Rudy Vannevel, Boom- en plantenkwekerij Willaert

De bomen en planten zijn trouwens al in Parijs aangeplant en blijven er ook na de Spelen staan. Die sites veranderen na de vierjaarlijkse sporthoogmis in een woonwijk.

Pairi Daiza & Disneyland Parijs

De boom- en plantenkwekerij is overigens niet aan z’n proefstuk toe. Naast een pak lokale tuinaannemers, zijn ook Pairi Daiza, Disneyland Parijs en het kasteel van Versailles klant bij het Roeselaarse bedrijf. “Nu vertrekken er hier dagelijks 25 tot 30 vrachtwagens vol bomen en planten”, vertelt Rudy.

Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe