23 nieuwe streekproducten erkend

Drieëntwintig nieuwe streekproducten krijgen de erkenning van ‘100% West-Vlaams streekproduct’.
De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden hier geproduceerd. Deze keer zijn het vooral de nieuwe streekbieren die sterk vertegenwoordigd zijn.
Bieren en wijn
In de Leiestreek vinden we de meeste nieuwe erkenningen. Daar mag Huisbrouwerij Klondiker (Meulebeke) maar liefst 14 streekbieren ‘100% West-Vlaams’ noemen. SOSAB (SOSAB (Science Of Sour Ale Brewing) uit Heule vult het rijtje aan met twee nieuwe streekbieren: XII West-Vlaams roodbruin en XX Grand Cru. Verder in de Leiestreek zijn ook 3 wijnen (Mr. Grey, Midsummer en Monaco) en 1 digestief ‘Shrapnel’ van Wijngoed Mikken (Rumbeke) erkend.
Vlees, confituur en hoeveproducenten
De Westhoek levert ook een drietal nieuwe streekproducenten. Het Smuids Zwientje en de bierbitterballen van Slagerij Nautilus in Diksmuide worden aan de lijst toegevoegd en ook de confituren van De Fruitoase uit Zonnebeke zijn erkend.
Naast vijf nieuwe streekproducenten (SOSAB, Huisbrouwerij Klondiker, Wijngoed Mikken, Slagerij Nautilus, De Fruitoase) zijn er ook 3 nieuwe hoeveproducenten. In het Brugse Ommeland is de hoevewinkel De Elzenhoeve (Torhout) en de zelfpluktuin Het Fruitbos (Veldegem) voortaan erkende verkooppunten. In de Leiestreek heeft hoevewinkel ’t Bloemblaadje uit Meulebeke het label gekregen voor groenten en fruit van eigen kweek.