EU News week

Studenten journalistiek van de Howest gaan aan de slag met actuele Europese thema's die ook bij ons in West-Vlaanderen leven. Na de nodige research gingen ze filmen en interviewen.

Steun voor bedrijven die meestappen in digitale tijdperk

Programma's
Steun voor bedrijven die meestappen in digitale tijdperk

Met het Europese project DEVISE wil Europa de monopolisering van grote bedrijven tegengaan. Dit doen ze door kleine en middelgrote ondernemingen financieel te ondersteunen en te begeleiden.

Voor dit project maakte de Europese Unie al meer dan 320 miljoen euro vrij om meer dan 15.000 Europese ondernemingen te ondersteunen. Aan dit project werkt ook de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA mee. Zij bieden onder andere steun aan West-Vlaamse kmo’s die willen meestappen in dit digitale tijdperk.

Het Starlab van Howest Kortrijk is een van de West-Vlaamse labs die wordt ondersteund door het Europees project DEVISE. Daar begeleiden ze met hun kennis van artificiële intelligentie en Big Data kleine en middelgrote bedrijven

Big Data is het verzamelen, verwerken en verbinden van grote hoeveelheid informatie die binnenkomt via bijvoorbeeld websites van bedrijven. Wat ervoor zorgt dat bedrijven gerichter te werk kunnen gaan en gerichter marketingcampagnes kunnen voeren.

Een van de prioriteiten van de Commissie Von Der Leyen is dan ook om Europa klaar te stomen voor het digitale tijdperk. Europa probeert dus de concurrentiestrijd van grote bedrijven tegen te gaan door in te zetten op kleine en middelgrote ondernemingen.

Met dank aan