EU News week

Studenten journalistiek van de Howest gaan aan de slag met actuele Europese thema's die ook bij ons in West-Vlaanderen leven. Na de nodige research gingen ze filmen en interviewen.

EU wil klimaatverandering aanpakken

Programma's
EU wil klimaatverandering aanpakken

Het klimaat verandert de omgeving in Vlaanderen drastisch. In de regio Veurne-Nieuwpoort zijn er regelmatig overstromingen door hevige regenval. Daarom is er nu het project Mageteaux.

Ook in andere delen van Europa zien ze de gevolgen hiervan. Voor de Europese Unie is het genoeg geweest. Zij willen nu veranderingen zien.

Het lage gebied langs onze Belgische kust is regelmatig slachtoffer van overstromingen. Om het water te beheren werkt Vlaanderen samen met Frankrijk. Via onze kanalen stroomt het water naar Duinkerke. De waterpomp maakt deel uit van project Mageteaux, in samenwerking met Frankrijk. Deze noodwaterpomp in Veurne ligt pal in een natuurgebied. Onder andere de vissen in het kanaal zijn belangrijk voor het ecosysteem.

Om het project te financieren kan de Westkustpolder rekenen op steun van provincie West-Vlaanderen. Samen met Frankrijk diende het een subsidieaanvraag in bij Europa.

Met dank aan