Zalige fiets- en wandelzondagen

Samen met Westtoer organiseren we opnieuw enkele 'Zalige 'fiets- of wandelzondagen'. Een zondag waarop je telkens een stukje van onze provincie met de fiets of te voet gaat verkennen. Deze keer staat alles in het teken van het project Horizon 2025.

HORIZON 2025

De komende tijd worden er verschillende adembenemende uitkijkpunten gerealiseerd in het landschap van West-Vlaanderen. Van op zo'n uitkijkpunt kan je genieten van een prachtig uitzicht over de streek. Naast het bouwen van nieuwe uitkijktorens worden ook bestaande gebouwen met een uniek uitzicht, zoals kerken, voor iedereen toegankelijk gemaakt. We nodigen je graag uit om die uitkijkpunten op een originele manier te komen ontdekken.

ZONDAG 23 JUNI 2024

Knooppuntenwandeling Dentergem/Tielt

Onze derde wandeling plannen we op zondag 23 juni, dan maken we de knooppuntenwandeling Dentergem/Tielt. Hier kun je het kaartje downloaden

Het is een route van zo’n 9 kilometer, langs de Poelberg, en de Poelbergmolen. We gaan ook een mooi stukje van de Meikensbossen zien, en er is opnieuw een bijzonder uitzichtpunt!

Dentergem

Uitkijkpunt

Deze keer is dat de Sint-Annakapel. Die is nieuw sinds vorig jaar, een heel aparte plek, met een verhaal, met een schitterend uitzicht. En op zondag 23 juni zal je hier vanaf de kapel gratis naar beneden, op een groot springkussen kunnen springen - tussen 13u en 18u. Ook de zomer pop-up bar is die dag al open!

Dentergem

Inschrijven

Inschrijven voor de wandeling kan via deze website. 

Een 25-tal mensen worden hieruit geselecteerd om met Focus & WTV een VIP-tocht te maken. Zij gaan met een gids en één van onze presentatoren op stap, ze krijgen een hapje en drankje onderweg, en een geschenkje achteraf. Alle anderen bezorgen we alle informatie om de wandeling die dag zelf te maken of over het springkussenevent vanaf de kapel.

ZIN OM NOG EENS MEE TE FIETSEN?

Kijk dan zeker regelmatig op deze pagina. Deze tocht komt er nog aan:

Zondag 7 juli

Uitkerkse Polderfietstocht + Uitkijkpunt Kerktoren Lissewege: Liefhebbers kunnen die dag langs de trappen naar de top van de toren klimmen, en dan langs de zijkant van de toren naar beneden rappellen vanop grote hoogte.

Horizon2025 lissewege kerk

Zalige wandelzondag in De Haan

Zondag 2 juni vond onze eerste Zalige Wandelzondag plaats. Die stond helemaal in het teken van het project Horizon 2025. Tegen dat jaar worden zo'n 25 uitkijkpunten in de provincie geopend. Wij bekeken en beklommen de vuurtoren in De Haan, en maakten een wandeling langs de kustlijn, door het centrum en de villawijk en door de schitterende duinbossen!

Zalige wandelzondag in Veurne

IMG 0001

Verslag stadswandeling met Focus en WTV in Veurne

Zondagnamiddag 16 juni organiseerden we samen met Westtoer onze tweede knooppuntenwandeling in Veurne. Het is een wandeling van ruim 4 km. Met dit verslag met tal van foto's nemen we je graag even mee langs de verschillende bezienswaardigheden in het historische centrum van Veurne.

IMG 0001