Kou­de­re dag met wind­sto­ten tot 110 km/​uur en kans op onweer en hagel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De dag start goed, maar we krijgen al snel meer wolken en af en toe regen. Het is ook veel kouder rond 11 graden. Er staat een goed voelbare wind, tot 110 kilometer per uur aan zee. Er is ook kans op hagel en onweer.

Vanavond en vannacht blijft de wind flink opspelen met uitschieters tot 50 kilometer per uur landinwaarts en tot rond 70 kilometer per uur aan zee. De minima zitten rond een graad of 6 en er vallen nog steeds buien, maar minder in het westen. Die buien kunnen gepaard gaan met hagel en onweer.

Ook morgen vallen er felle buien met kans op hagel en onweer. Het is koel met amper 10 à 11 graden en er staat een felle westelijke wind. In het westen zijn er duidelijk veel minder buien.

Woensdag vallen er nog steeds buien en die kunnen dan met een noordelijke wind weer overal vallen. Het blijft koel bij 10 à 11 graden, maar de wind neemt wel af.

De rest van de week komt de stroming bij ons uit een westelijke hoek waardoor het koeler blijft. De temperaturen lopen dan weer iets op met maximum 12 graden. Wolken en zon wisselen elkaar af en soms valt er daarbij eens wat regen of een bui. Al lijkt donderdag een droge dag te kunnen worden.

Whats App Image 2024 04 15 at 12 37 30

1722 actief

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege het voorspelde slechte weer.

Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.

Geert Naessens