Weerbericht

Fel­le regen op komst, mor­gen storm­ach­tig weer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag is het zacht met maxima rond 10 graden. Het voelt wel kouder aan door een stevige zuidwestelijke wind. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km per uur. Vooral na de middag kan het stevig regenen.

Ook vanavond en vannacht kan het af en toe fel regenen. De temperaturen zakken nauwelijks en blijven op 10 graden steken.

Morgen halen we tot 13 graden maar ook dan krijgen we enkele stevige buien over ons heen. De wind steekt nog een tandje bij. Tegen de avond wordt de wind stormachtig met rukwinden van 80 km per uur landinwaarts en tot 100 km per uur aan zee.

Vanaf vrijdag lijkt het wat rustiger te worden. Er is nog altijd kans op een bui, maar er zijn ook opklaringen. Overdag halen we 10 graden, de nachten worden kouder.

Ook zaterdag kunnen er nog buien vallen, zondag lijkt droger te worden. Op beide dagen halen we een 10-tal graden. De nachten blijven frisjes.

Stad Oostende neemt maatregelen tegen aangekondigde felle wind

Er worden vanaf donderdagmiddag (22 februari) dus hoge windsnelheden en tijdelijk sterke rukwinden verwacht. De storm houdt wellicht aan tot 's nachts. Tijdens de duur van het stormweer blijven in Oostende de strekdammen en het staketsel afgesloten. Het sportpark 'De Schorre' sluit donderdagmiddag vanaf 12 uur en blijft gesloten voor de rest van de dag.

Geert Naessens