Tendens

Moti­va­tie om te sporten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Motivatie vinden om te bewegen of te sporten: het is voor heel wat mensen een struggle. Diëtist en mindsetcoach Arno Monsecour is ex-profvoetballer en begrijpt perfect het gevoel. In zijn meest recente boek reikt hij de oplossing aan in de vorm van microgewoontes.

Kracht van microgewoontes

Arno is auteur van het boek 'Diëten zonder het te weten'. Daarin reikt hij de nodige inzichten en praktische tips aan om blijvend af te slanken. Zijn motto? Je zult alleen blijvende resultaten halen als je je mindset verandert. Geen alles of niets-mentaliteit dus, maar praktische tips die passen bij je levensstijl, welk doel je ook nastreeft.

Een van zijn sleutels tot langdurig succes? Microgewoonten. Dat zijn belachelijk kleine, en dus haalbare, versies van nieuwe gewoonten die je jezelf wilt aanleren. Bijvoorbeeld: je wilt gezonder eten. De microgewoonte kan dan zijn: neem minstens één hap uit een stuk fruit per dag. Klinkt dit te simpel? Bedenk dan dit: een microgewoonte is het beste wapen tegen de twee grootste obstakels waar de meeste mensen tegenaan lopen als ze gezonder willen leven. Die obstakels zijn: beginnen en volhouden! Een mindset die je dus ook perfect kunt toepassen als je meer wilt bewegen! 

Isabelle Uselli

Isabelle.Uselli@picstory.be

Isabelle Uselli