Sport

Zul­te Ware­gem moet zwoe­gen om een punt thuis te hou­den tegen rode lan­taarn Jong Standard

Zulte Waregem SL16

Zulte Waregem heeft moeten zwoegen om een punt aan huis te houden tegen rode lantaarn Jong Standard. In de tweede helft verdiende Essevee absoluut de zege maar een karrenvracht aan mogelijkheden leverde maar één doelpunt op: de gelijkmaker na een vroege achterstand. Finaal opnieuw twee punten te grabbel gegooid in de strijd om de promotie, tegen de laatste in de stand.

Jong Standard zet de thuisploeg op achterstand

Zulte Waregem begon met 70 procent balbezit en na zeven minuten ook een knappe kans. Brüls vond Gavriël. De Cyprioot vond de lat op zijn weg.

Maar met dat balbezit creëerde Essevee geen kansen. Integendeel. Aan de overzijde kwam er een boulevard aan ruimte op de rechterflank. Benjida kreeg de voorzet centraal onder controle, en voorbij De Wolf. Na zeventien minuten kwam de rode lantaarn zowaar op voorsprong: 0-1.

Het thuispubliek begon al wat te morren en moest even het hart vasthouden toen kapitein Vossen ongelukkig, na een kopduel, al bloedend op de grasmat bleef liggen. Maar Vossen kwam toch terug tussen de lijnen. Intussen bleven de kansen op de 0-2 vallen. Zowel Ziani als Cissé zetten De Wolf stevig aan het werk.

Voor Essevee dreigde Vossen met een schotje en een kopbal. De thuisploeg hield het balbezit en zocht zo de gelijkmaker in het derde kwartier. Gavriël kwam er nog het dichtste bij, net voor de rust. Maar halfweg moest de thuisploeg toch met een achterstand de kleedkamer in.


Driedubbele wissel aan de rust leidt de gelijkmaker in

Euvrard begreep dat het zo niet verder kon. Vossen (met een blessure) Gavriël en Bagan werd gewisseld voor Vormer, Ndour en Machado. Jong Standard werd nu achteruit gedrukt.

Traoré zag zijn poging gekeerd door doelman Epolo. Hij werd even later vervangen door Demuynck. Die kreeg meteen al een reuzekans, maar Epolo kwam goed tussen. Een minuut later ging een nieuwe poging van Demuynck maar net over. De gelijkmaker kon niet uitblijven en kwam er ook. Machado trapte een hoekschop van dichtbij tegen de netten. 1-1,nog twintig minuten.

Maar Essevee moest ook achterin blijven opletten. Vijf minuten na de gelijkmaker moest Willen op de lijn een snelle Luikse tegenaanval onschadelijk maken. Aan de overzijde knalde Machado van dichtbij. Epolo was intussen de beste bezoeker en ging goed neer.

In de striemende regen verdiende Zulte Waregem ook echt de winning goal. De thuisploeg bleef maar ballen pompen in de Luikse zestien en timmerde Jong Standard helemaal vast tegen het eigen doel. Een enig mooi hakje van Ciranni verdiende beter dan het zijnet.

Even leek de 1-2 er te komen maar Ziani gleed de bal in buitenspel tegen de netten. In blessuretijd volgde nog een ware belegering. Maar het winnende doelpunt kwam er niet meer. Al bij al is een gelijkspel te mager tegen de laatste in de stand. Essevee komt zo even op de drde plaats, naast Patro Eisden en op drie punten van Deinze en Beerschot.  


De redactie