Sport

Zoe Bäck­st­edt wint Hexia Cross in Gullegem

Zoe Backstedt wint Hexia Cross Gullegem

De Britse Zoe Backstedt is de snelste in Gullegem. De negentienjarige Europees kampioene bij de beloften haalde het na een solo die ze inzette op iets meer dan twee ronden van het einde. De Nederlandse Manon Bakker werd tweede voor haar land- en ploeggenote Inge van der Heijden.

De Hexia Cyclocross Gullegem stond in het teken van wateroverlast. De organisatoren hadden het parcours donderdag al aangepast, maar het blijft loodzwaar. Er zijn nog enkele bochten die onder water staan en voor een waar spektakel zorgen.

Bij afwezigheid van Fem van Empel, Lucinda Brand of Puck Pieterse werd er bij de vrouwen vooral gekeken naar titelverdediger Ceylin Alvarado, maar de Nederlandse had een ware offday. Alvarado kwam al snel op achterstand en geeft op. Naar verluidt zou ze last hebben gehad aan de rug.

Hexiacross Gullegem
Sport

Hexia cross Gullegem: organisatie wijzigt het parcours door wateroverlast

De strijd om de winst in Gullegem ging tussen Inge van der Heijden, Manon Bakker en Zoe Bäckstedt. Met nog iets meer dan twee ronden te gaan reed Bäckstedt alleen weg. Bäckstedt trok de slotronde in met een voorsprong van vijftien seconden op Bakker en een halve minuut op Van der Heijden. Bakker reed zich nog even vast in de omheining en zag zo Van Der Heijden weer aansluiten. Maar na de materiaalpost sloeg Bakker opnieuw een kloof en verzekerde zich zo toch van de dichtste ereplaats. 

Eerder op de dag ging de zege bij de jongens junioren naar Benedikt Benz. De Duitser haalde het afgescheiden voor Fabian Maes en de Italiaan Tommaso Bosio. Bij de meisjes junioren was de Canadese Rafaelle Carrier de beste voor de Française Flavie Landrin Zebert en de Amerikaanse Rylie Cahill. Sanne Laurijssen werd vierde.

Belga
Thibaut Desmarets