Sport

Zeil­ster Emma Plas­schaert leidt nog steeds in ILCA 6 na vier regat­ta’s in Pal­ma de Mallorca

Emma plasschaert mallorca

© Instagram Emma Plasschaert

Emma Plasschaert voert nog steeds de kop van het klassement aan in de categorie ILCA 6 na de tweede dag en vier regatta's in het kader van de 53ste Trofeo SAR Princesa Sofia zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca.

De Oostendse eindigde veertiende en vierde in de twee regatta's van de dag, nadat ze maandag twee keer won. Het slechtste resultaat wordt niet in rekening gebracht. Emma Plasschaert telt zes punten. In haar zog volgen Mara Stransky, Matilda Nicholls en Chiara Benini Floriani op de tweede plaats met negen punten.

De regatta's lopen de hele week door, met als orgelpunt de medailleraces op zaterdag.

Emma Plasschaert
Sport

Emma Plasschaert wint eerste twee regatta's in ILCA 6-categorie

Andere categorieën

In de ILCA 7 klom William De Smet op van de 138e naar de 65e positie na zijn vierde en 24e plaatsen van dinsdag. Hij staat met 55 punten 52 punten in het krijt van Michael Beckett (3).

Olympiërs Isaura Maenhaut en Anouk Geurts bekleden de zesde stek in de 49er FX. Ze sleepten een vierde en vijfde plaats uit de brand dinsdag. Ze hebben met negen punten zeven punten achterstand op het Noorse duo Helene Naess en Marie Rönningen (2), die de beide manches op hun naam schreven.

In de 49er prijken Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck op de 38e plaats met 34 punten, terwijl Jan Van Maercke en Jack Gogan de 85e en laatste positie bezetten met 82 eenheden.

In de Nacra 17 liggen de Belgische boten van Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen (44), Kwinten Borghijs en Lieselotte Borghijs (96), en Arthur De Jonghe en Janne Ravelingien (104) op de zestiende, veertigste en 42e plaats.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga