Sport

Frus­tre­ren­de start voor wereld­kam­pi­oen Mar­vin Vanluchene

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het was een frustrerende start van het nieuwe WK-seizoen zijspancrossen voor Marvin Vanluchene uit Oostrozebeke. In Portugal eindigt hij samen met z’n nieuwe co-piloot Glenn Janssens als zesde, na motorpech in de slotfase van de tweede reeks. Vanluchene is de regerende wereldkampioen. 

Wereldkampioen Marvin Vanluchene en z’n nieuwe bakkenist Glenn Janssens lagen aan de leiding in de eerste manche in Portugal, nadat ze ook vanop pole-positie waren gestart. Het was de eerste echte test voor het duo, na een moeilijke voorbereiding. Iets over half cross zagen ze de Letse tweeling Lielbardis de koppositie overnemen. Ze bleven daarna in elkaars buurt, maar de zege was voor de amper 17-jarige Letten. Ben van den Bogaart, ook uit Oostrozebeke eindigde als zevende, Davy Sanders uit Oudenburg was achtste.

727 BB RECHTS vanluchene
Sport

Vanluchene met nieuwe bakkenist vol voor derde wereldtitel

Goed gestart in tweede manche

Opnieuw een goeie start in de tweede manche voor Vanluchene en Janssens die al snel wat voorsprong pakten op van den Bogaart. De broers Lielbardis kwamen als derde door. Een zekere zege lag voor het grijpen, tot Vanluchene in de absolute slotfase af te rekenen kreeg met motorpech. Einde verhaal voor de tweevoudige wereldkampioen, die zesde werd in de eindafrekening. 

Van den Bogaart won de reeks, voor de broertjes Lielbardis die wel de dagzege pakten in Portugal. Zij zijn meteen ook de eerste leiders in de stand voor het WK. Van den Bogaart is derde. Davy Sanders tiende. Half mei is de volgende afspraak, in het Nederlandse Heerde.

Davy Vercamer
Ben Storme