Sport

Wie­ler­wed­strijd Gro­te Prijs Mar­cel Kint gaat niet door: orga­ni­sa­tie krijgt bud­get niet rond”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er komt op zaterdag 25 mei geen 82ste editie van de Grote Prijs Marcel Kint in Zwevegem. De organisatie krijgt het budget niet rond. Burgemeester Marc Doutreluingne hoopt wel op een doorstart.

Vorig jaar versloeg Caleb Ewan in de sprint Tim Merlier en Gerben Thijssen, maar de Australiër zal dus voorlopig de laatste winnaar worden op de erelijst van de Grote Prijs Marcel Kint.

De organisatie krijgt het budget niet rond. "Het is een budget van meer dan 100.000 euro", zegt burgemeester Marc Doutreluigne. Hij wil met een nieuwe ploeg een doorstart maken. "Koersdirecteur Danny Bonte is bereid zich achter een nieuw project te scharen. Ik heb ook al contacten gehad met een bedrijf dat goed thuis is in de wielermiddens, en erover nadenkt de fakkel over te nemen."

Baloise Ladies Tour

De eerste editie van de Grote Prijs Marcel Kint was in 1930. Op de erelijst staan namen als Peter Van Peteghem, Adrie Van der Poel, Niko Eeckhout en Frank Vandenbroucke. Drie jaar geleden kreeg de wedstrijd een 1.1 UCI-statuut. De start verhuisde naar Kortrijk.

De Van Merksteijn Fences Classic behoort net als de Grote Prijs Monsere, de Elfstedenronde en het Kampioenschap van Vlaanderen tot de Lotto Cycling Cup. Op 20 juli is er in Zwevegem wel nog de Baloise Ladies Tour.

Jeroen Sap