Sport

Wie­ler­pi­s­te Patrick Ser­cu ver­dwijnt voor bas­ket­zaal in Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De wielerpiste Patrick Sercu op de site van Sport Vlaanderen in Brugge verdwijnt om er een basketbalzaal te bouwen. Dat staat in het masterplan van de stad Brugge.

De zaal moet de thuis worden van basketbalclub Avanti Brugge dat de ambitie heeft om over vier jaar in de hoogste klasse te spelen.

"Te weinig gebruikt"

Door die ambitie is de plaats waar ze nu trainen en spelen te klein geworden. Daarom denkt de stad dat de plek waar de wielerpiste Patrick Sercu ligt, ideaal is voor de bouw van een basketzaal. Want de piste wordt te weinig gebruikt volgens de stad.

"Wij hopen dat wij op middellange termijn, vijf jaar maximum hier een zaal kunnen neerzetten die voldoet aan de normen die gesteld worden. -Daarvoor moet de piste wel wijken? Jammerlijke beslissing. Het was hier geen succesverhaal de wielerpiste. Maar wij zijn basketters en soms moet je eens beslissingen nemen in het belang van andere ploegen en verenigingen om de basket in Brugge terug op de kaart te zetten en op een manier om U tegen te zeggen", zegt Bart Van Besien van basketbalclub Avanti Brugge.

Jens Lemant
Andy Debo