Sport

Voor­zorgs­maat­re­ge­len voor Club Brug­ge-PAOK door ver­hoogd risi­co op rellen

Club Brugge

© Belga

Donderdag speelt Club Brugge in de kwartfinale van de Conference League tegen het Griekse PAOK Saloniki. De wedstrijd wordt beschouwd als een met verhoogd risico op rellen. Burgemeester Dirk De fauw vraagt handelaars om extra aandachtig te zijn.

Het uitvak van het Jan Breydelstadion is helemaal uitverkocht met 1500 Griekse fans. PAOK staat ervoor gekend heel fanatieke en vurige supporters te hebben die hun aanwezigheid graag laten zien. De stad verwacht dan ook dat de fans talrijk aanwezig zullen zijn in de binnenstad om zich voor te bereiden op de match. 

Dirk De fauw, burgemeester: "Die zullen uiteraard naar de historische binnenstad van Brugge komen. We kennen ze, ze zijn nogal luidruchtig, zeker als ze met 1500 mensen in groep op de Markt of op het Zand komen. Dan zal er wel wat te beleven zijn. Onze politie heeft gevraagd aan de handelaars om voorzichtig te zijn. Als er iets gebeurt, verwittigen ze best meteen de politie. Maar als je een groep ziet afkomen, is het beter om tijdelijk je winkel te sluiten, om te verhinderen dat ze en masse de winkel binnenkomen. Voorzichtigheid is de boodschap die we willen meegeven aan de handelaars."

Jonas Debrouwere