Sport
 | update 

Ver­dwe­nen mid­den­stip en inge­zak­te dug-outs: veld­be­stor­ming laat spo­ren na

Veldbestorming Club

De massale veldbestorming in het Jan Breydelstadion van gisteren na de wedstrijd tegen Cercle heeft z’n sporen nagelaten. Delen van de dug-outs zijn ingezakt en ook de middenstip is op mysterieuze wijze verdwenen.

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lardot was voor duizenden Club Brugge supporters het sein om het veld te bestormen en de titel te vieren. Een dag na de festiviteiten op het veld, is de schade pas echt duidelijk. Delen van de dug-outs zijn ingezakt nadat er enkele supporters op geklommen waren. 

Ook de middenstip is verdwenen, net als een van de kleine 360-camera's van het mediateam van Club Brugge. Ze hopen via sociale media het cameraatje terug te vinden en zo de beelden te recupereren. 

IMG 7983

‘Drieste tackle’ op Warleson

Al kon er naast materiële schade ook lichamelijke schade zijn. Club-supporters maaiden tijdens de veldbestorming namelijk Cercle-doelman Warleson onderuit. De Braziliaan houdt gelukkig niets over aan de ‘drieste tackle’. Vanop het veld werden trouwens ook enkele vuurpijlen richting het vak met de Cercle-supporters gelanceerd. Het net dat voor de supporters hing, hield de vuurpijlen gelukkig tegen. 

© Michiel C. Christiaens – bron: X

© Louis Vergauwe – bron: X

Redactie