Sport

Union houdt Club in bles­su­re­tijd uit de bekerfinale

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge had de kansen en lange tijd ook uitzicht op de bekerfinale maar ging in het slotkwartier en - weeral in blessuretijd - finaal onderuit tegen Union. Amoura en Sykes kegelen Club uit de beker. Een prijs zal er dit seizoen allicht niet inzitten voor Club.

Club begon met een doelpunt voorsprong uit de heenwedstrijd. Thuisploeg Union opende met een dot van een kans maar Rasmussen kon zijn schot, ongedekt, niet kadreren. 

Club nam het derde kwartier qua kansen volledig voor z'n rekening. Vanhoutte keerde een kopbal van Vanaken van de lijn, Thiago schoot van uit een scherpe hoek op de paal. Net voor de rust redde Morris nog een kans van Vanaken na vrije trap. Tussenin had Vanhoutte het zijnet geviseerd. Rusten dus bij 0-0 en Club virtueel nog altijd geplaatst.

Ook in het vierde kwartier kwam Club meermaals dichtbij de openingstreffer. Na 57 minuten twijfelde Thiago te lang, oog in oog met Morris: op de doelman. Skov Olsen werkte in de herneming over. Vijf minuten later kreeg de Braziliaan een nieuwe kans, maar werkte die over Morris. Skov Olsen kon hard knallen maar deed dat knal op Morris.

Zonde, zo bleek even later. Eerst bracht Mignolet nog redding op een hard laag schot van Vanhoutte. Maar de 1-0 kwam er toch. Club kreeg de bal niet weg uit de zestien. Amoura kon alleen voor Mignolet afwerken, in het dak van het doel.

Deila moest Mignolet geblesseerd wisselen door Nordin Jackers.

Club mist open kansen, Amoura scoort wel

Sykes schenkt Union de bekerfinale

De wedstrijd leek op verlengingen uit te draaien. Maar alweer werd het wedstrijdeinde Club fataal. Een vrije trap in minuut 91 kwam aan de tweede paal bij invaller Sykes, en die kopte genadeloos hard voorbij de grabbelende Jackers: 2-1.

Alweer de genadestoot in blessuretijd voor blauw-zwart, dat zijn kansen eerder in de match niet afwerkte en zo geen bekerfinale zal spelen op 9 mei. Union doet dat wel, voor het eerst in 100 jaar.

Club-coach Deila zag tegen Union "gebrek aan overgave en winnaarsmentaliteit"

"Het is frustrerend om in de blessuretijd nog een doelpunt tegen te krijgen," zegt coach Ronny Deila. "In de verlengingen was alles nog mogelijk geweest. Het legt een gebrek aan overgave en winnaarsmentaliteit bloot. Het is onvergeeflijk."

In de Jupiler Pro League staat Club al 20 punten achter op leider Union en ook het bekerparcours is dus voorbij. Toch geeft Deila de moed niet op. 

"Er is nog veel om voor te spelen. We zijn ook nog steeds in Europa aan zet. De strijd om de play-offs zal spannend worden, maar in voetbal kan alles snel veranderen. Op dit moment valt het muntje nooit aan onze kant en moeten we blijven werken."

Bart Coopman