Sport

Ultra­lo­per Karel Sab­be begon­nen aan laat­ste ron­de in Bar­kley Marathons

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Ondertussen is ultraloper Karel Sabbe nog steeds bezig met de moordende ultraloop Barkley Marathons in de Verenigde Staten. Iets voor twee uur 's middags Belgische tijd is hij begonnen aan zijn laatste ronde. Met vuur in z'n ogen is de eindfase ingezet. 

Intussen valt de ene na de andere deelnemer af door vermoeidheid. Sabbe zet knap door en maakt nog steeds kans om de vijf rondjes van telkens 32 kilometer uit te lopen binnen de 60 uur. Met nog 13 uur te gaan voor de laatste lus zit de Anzegemnaar mooi op schema om de zestiende finisher ooit te worden.  

Nog vier man over

Tussen de voorlaatste en laatste ronde heeft Sabbe amper twintig minuten rustpauze genomen. Hij wil zo weinig mogelijk tijd verliezen en is donderdagochtend rond acht uur lokale tijd meteen begonnen aan zijn vijfde lus. Ook de Amerikaan John Kelly en de Fransman Aurelien Sanchez zijn bezig aan hun laatste ronde. Beide lopers hebben ruim drie kwartier voorsprong op de Anzegemnaar.

Een klein uur later begon ook de Brit Damian Hall aan zijn vijfde ronde. De Britse Jasmin Paris kon haar vierde ronde niet op tijd afwerken en moet noodgedwongen uit de wedstrijd stappen. Het blijft wel de beste vrouwelijke prestatie in de geschiedenis van de ultraloop.

's en video's)

De redactie