Sport

Tim Dec­ler­cq mag straks weer fiet­sen na hartproblemen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wielrenner Tim Declercq mag zoals verwacht vanaf vrijdag weer fietsen, na hartproblemen. Dat vertelde hij gisteren in onze Sporttalkshow Offside, waarin hij ook terugblikte op het openingsweekend. 

Tim Declercq had een ontsteking aan het hartzakje. Z’n hart zelf is niet aangetast. "Dat is eerst toch schrikken," zei Declercq in Offside. "Er wordt daar ook geen enkel risico mee genomen. Ik ben heel goed opgevolgd. De dokters hebben veel onderzoeken gedaan, en de laatste keer was er niets meer te zien." In het voorjaar zullen we Declercq wellicht niet meer aan het werk zien. Voor Parijs-Roubaix is er misschien nog een waterkans. De Ronde van Frankrijk wordt nu het nieuwe hoofddoel.

Z’n ploeg Quick.Step – Alpha Vinyl toonde in het openingsweekend 2 gezichten. Ondermaats in de Omloop, maar zondag maakte Fabio Jakobsen dat goed in Kuurne-Brussel-Kuurne. Wie wordt dan spurter nummer 1 bij de ploeg van Patrick Lefevere? Jakobsen of Cavendish? 

"ik denk dat Fabio misschien in verhouding nog iets meer ‘opkomend’ is, terwijl Cavendish z’n snelheid misschien al wat meer is afgebot, al wint hij natuurlijk ook nog wel, ook dit seizoen al. Maar richting de Tour denk ik dat Fabio de voorkeur zal krijgen."

"Vooral structuur"

Ook aan tafel in Offside gisteravond: Yves Vanderhaeghe. Hij haalde met KV Oostende 4 op 9 en houdt de kustploeg daarmee zo goed als zeker in de hoogste klasse. "Ik heb vooral structuur gebracht, ook wanneer de bal uit het veld is," zei Vanderhaeghe. "Soms wordt dan vergeten om de juiste posities in te nemen. En we hebben ook gewerkt aan automatismen om voor meer gevaar te zorgen."

HERBEKIJK:

2022-03-01 00:00:00 - Tim Declercq mag straks weer fietsen na hartproblemen - yvesvanderhaeghe_offside.jpg
Davy Vercamer
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse