Sport

Thia­go trekt voor record­be­drag naar Brentford

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Braziliaanse aanvaller Igor Thiago stapt na het seizoen van Club Brugge over naar het Engelse Brentford. De 22-jarige Thiago ondertekent bij de nummer 14 uit de Premier League een contract voor vijf seizoenen.

Thiago speelt sinds de zomer van 2023 voor Club Brugge. Hij maakte dit seizoen al 26 doelpunten in 40 wedstrijden.

Brentford-coach in de wolken

Brentford zou voor Thiago 37 milljoen euro op tafel leggen (plus een percentage van 10 procent bij een doorverkoop), wat hem naar de top van duurste uitgaande transfers in België stuwt. Charles De Ketelaere stond daar op 1 met een transfersom van 36,5 miljoen euro toen AC Milan hem in 2022 weghaalde bij Club Brugge.

Brentford-coach Thomas Frank is in de wolken met de aanwinst. "We hebben een sleutelspeler aangetrokken voor een sleutelpositie. Thiago is een heel opwindende aanvaller die past binnen onze ploeg. Hij werkt hard en voert een heel goeie pressing uit. Hij is fysiek aanwezig, heel goed in de box en kan het spel verbinden. Hij gaat goed vooruit in de Belgische competitie. Er is dus een groot potentieel en we kijken ernaar uit hem in een rood en wit shirt te zien."

2023-06-12 00:00:00 - Club Brugge rondt komst Braziliaanse aanvaller Igor Thiago af
Sport

Club Brugge rondt komst Braziliaanse aanvaller Igor Thiago af

En Nusa?

Bij Club Brugge had Thiago nog een contract tot 30 juni 2027. De West-Vlamingen kochten hem vorige zomer voor net geen acht miljoen euro van het Bulgaarse Ludogorets.

Brentford zou in de selectie van Club Brugge ook Antonio Nusa willen wegkapen, maar de transfer zou gehypothekeerd worden door vragen omtrent een mogelijk knieprobleem bij de jonge Noorse spits.

Belga
Ben Storme