Sport

Strijd­vaar­di­ge Mer­lier voor Parijs-Rou­baix: wil zon­dag iets moois tonen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het is nog niet het voorjaar voor wielerploeg Soudal-Quick Step. De ploeg van Patrick Lefevre kan niet overtuigen in de klassiekers en moet het doen met verre ereplaatsen. Gelukkig kon Tim Merlier gisteren in de Scheldeprijs wél raak schieten. Hij moet zondag in Parijs Roubaix samen met Yves Lampaert en Kasper Asgreen voor de ommekeer zorgen.

Echt vrolijk zitten ze er niet bij. Het voorjaar van Soudal-Quick Step is dan ook nog niet goed geweest. Met uitzondering van Tim Merlier die gisteren nog met overmacht de Scheldeprijs won.

"Mijn seizoen is echt goed gestart. Ook zondag wil ik nog iets mooi tonen. Als ik in een situatie kom waar ik voor een resultaat kan gaan, zal de ploeg wel mijn kaart trekken. Eerst in die positie geraken, natuurlijk", blikt de snelle man van de 'Wolfpack' vooruit. 

"Het was zeker nodig dat de aanloop veranderde. Elk jaar waren er zware valpartijen en dat zou niet verbeteren."

Yves Lampaert

To chinane or not to chicane

Vorig jaar was Merlier de eerste Quickstepper in de uitslag in Roubaix, 23ste. Net daarachter finishte Yves Lampaert. Vorige zondag was hij goed in De Ronde met een top twintig.

Lampaert verdedigt ook de omstreden chicane die de organisatie van Parijs Roubaix in het parcours legt, net voor ze het Bos van Wallers in vlammen. Veiligheid in de koers staat des te meer op de agenda. 

"Het was zeker nodig dat de aanloop veranderde. Elk jaar waren er zware valpartijen en dat zou niet verbeteren. Ik hoop op die manier dat de snelheid wat lager is om te starten in het bos en hopelijk kunnen we daar zonder kleerscheuren doorkomen", klinkt de voormalige Belgisch kampioen overtuigend. 

Jens Lemant