Sport

Stof­fel Van­door­ne wil F1-fans verwennen

2018-08-21 00:00:00 - Stoffel Vandoorne wil F1-fans verwennen

Na een korte pauze komen de Formule 1-rijders komend weekend opnieuw in actie op het circuit van Spa-Francorchamps voor de Grote Prijs van België. Stoffel Vandoorne kijkt uit naar "één van de hoogtepunten van het seizoen".

"Ik ben nooit meer klaar geweest om terug te keren na de zomerbreak", verklaart de West-Vlaming op de website van McLaren. "Ik heb er echt van genoten om er even tussenuit te zijn, de knop om te draaien en tijd door te brengen met vrienden en familie. Maar nu kijk ik er zeker naar uit om opnieuw in de wagen plaats te nemen."

"Mijn thuisrace is altijd één van de hoogtepunten van het seizoen", vervolgt Vandoorne. "Elk jaar zie ik meer en meer fans vol passie in de tribunes. Het gevoel is ongelooflijk, het hele team krijgt altijd een erg warme ontvangst."

Ontgoocheling

Eind juli leek Vandoorne in de Grote Prijs van Hongarije voor de vierde keer dit seizoen op weg naar puntengewin, maar een haperende versnellingsbak besliste daar anders over. In de 51e van 70 af te leggen rondes moest hij zijn McLaren aan de kant zetten. Hij reed op dat moment op de negende plaats. "Hoewel die DNF een grote ontgoocheling was, had ik een veel positiever gevoel in de wagen. Het is mijn hoofddoel om dit momentum te behouden dit weekend. Spa is mijn favoriet circuit, wat ook het geval is voor veel andere piloten. Ik heb er heel mijn carrière als jonge rijder gereden, het voelt dan ook als een tweede thuis. Ik hoop dat we de Belgische fans iets mooi kunnen tonen."

De eerste vrije oefenritten gaan vrijdag om 11u van start. De 18-jarige Britse reserverijder Lando Norris zal die bij McLaren in de plaats van Fernando Alonso afwerken. De 37-jarige Spanjaard maakte vorige week bekend na dit seizoen afscheid te nemen van de Formule 1.

Belga
Ben Storme