Sport

Ster­speel­ster Emma Mees­se­man loopt enkel­bles­su­re op

emma meesseman

Foto Belga

Emma Meesseman heeft zondag een blessure opgelopen aan de laterale band van de rechterenkel. Dat heeft haar Turkse club Fenerbahçe dinsdag bekendgemaakt.

Meesseman blesseerde zich in het laatste kwart van de derby tegen Besiktas. Bij een lay-up sloeg de aanvoerster van de Belgian Cats haar enkel om toen ze landde op de voet van een tegenstandster. 

Ze verliet daarop hinkend het terrein. "Bij de onderzoeken werd een laterale bandblessure geconstateerd in de enkel van onze speelster. Haar behandeling werd meteen opgestart. We wensen Emma Meesseman een spoedig herstel toe en hopen dat ze zo snel mogelijk weer bij het team zal zijn", meldt Fenerbahçe op zijn website.

Olympische Spelen

Meesseman hielp de Belgian Cats anderhalve week geleden aan een olympisch ticket op het kwalificatietoernooi in het Antwerpse Sportpaleis.

De speelsters van Rachid Méziane kennen op 19 maart hun opponenten in de poulefase, die in Lille wordt afgewerkt. Bij een eerste deelname aan de Spelen eindigden de Cats in 2021 op de zevende plaats in Tokio.

Emma MVP
Sport

Wie anders? Emma Meesseman is MVP in Antwerpen

Redactie
Belga