Sport
 | update 

Moge­lijk toch snel­ler groen licht voor nieuw sta­di­on Club Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge krijgt misschien toch sneller dan verwacht een vergunning om een nieuw stadion te bouwen op de Olympiasite. Bizar genoeg dankzij de auditeur van de Raad van State. Het is afwachten of de Raad van State het advies van de auditeur volgt.

Club Brugge droomt ondertussen al achttien jaar van een gloednieuwe voetbaltempel voor 40.000 supporters. Door procedureslagen, afgekeurde vergunningen en negatieve milieueffectenrapporten is de droom een ware nachtmerrie geworden.

Club wil bouwen op de huidige Olympiasite. De eerste omgevingsvergunning werd in februari vorig jaar vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, ook na protest van mensen in de buurt. Er was te weinig rekening gehouden met de mobiliteit.

Club
Sport

Club Brugge vraagt tweede omgevingsvergunning voor nieuw stadion aan

Een van de redenen was dat de parkeerverordening niet strookte met de mobiliteitsplannen in het stadiondossier. De raad was van oordeel dat volgens de verordening altijd moet worden voorzien in parkeergelegenheid op eigen terrein. Volgens de stad was dat een te letterlijke interpretatie van het reglement.

Aanpassing parkeerwet

Er kwam een aanpassing, om in november een tweede omgevingsvergunning aan te vragen. De grootste aanpassing was de parkeerdrukte in de straten rond het stadion. De stad Brugge heeft daarvoor zelfs haar parkeerwet aangepast.

De onmiddellijke omgeving van het stadion wordt blauwe zone waar je tijdens wedstrijden maximum één uur kan parkeren. Voor de rest moeten wagens op de officiële parkings van Club Brugge parkeren of op de randparkings. Van daar kunnen supporters met een shuttlebus naar het stadion. Er worden ook meer dan 4000 fietsparkeerplaatsen voorzien.

"Beslissing ging mogelijks te ver"

Maar volgens De Raad van State ging de beslissing om de eerste aanvraag voor een omgevingsvergunning te vernietigen mogelijks te ver. De parkeerverordening van de stad zou dan toch correct zijn.

Terwijl de tweede aanvraag nu dus nog loopt, kan Club Brugge mogelijk dankzij zijn eerste aanvraag voor een omgevingsvergunning sneller groen licht krijgen. Volgende maand wordt dat bepleit.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere