Sport

Sla­pen en trai­nen op 4.500 meter hoog­te: het kan in Ledegem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ledegem opent binnenkort Monte Marcella, een hoogtehotel waar renners op hoogte kunnen trainen, leven en slapen. Zo krijgen ze een betere conditie en moeten ze niet meer naar Spanje op hoogtestage. 

Er zijn 16 kamers en 42 beschikbare plaatsen, er is ook een zwembad en zelfs een cinema. Het resort biedt instelbare hoogte-instellingen van 0 tot 4.500 meter. Daardoor kunnen bezoekers zogezegd permanent op hoogte leven en trainen, niet alleen in hun slaapkamer maar in alle faciliteiten. 

Frederik Van Lierde is ambassadeur

Ex-triatleet en sportman van het jaar Frederik Van Lierde is er ambassadeur. "Belangrijk is dat elke kamer individueel op een bepaalde hoogte kan ingesteld worden. Door de hoogte te bepalen wordt er zuurstof uit de lucht onttrokken en dat zorgt ervoor dat je lichaam meer rode bloedcellen aanmaakt voor beter zuurstoftransport, en zo verbeteren je prestaties."

Enkele wielerploegen hebben al een verblijf gepland. "Het grote voordeel is dat je direct intensief kan trainen. Je hoeft niet een aantal dagen aan te passen aan de hoogte om te trainen. Hier kun je onmiddellijk je intensiteit behouden."

Montemarcella1
Montemarcella2
Montemarcella3
Davy Vercamer
Ben Storme