Sport

Pro Lea­gue Awards: Jut­glà maak­te mooi­ste goal

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de Pro League Awards is vicekampioen Union met de hoofdprijzen gaan lopen. In Silt in Middelkerke werd Cameron Puertas verkozen tot de Speler van het Jaar, ook zijn coach Alexander Blessin viel in de prijzen. Ferran Jutglà heeft dan weer de mooiste goal gescoord.

De supporters verkozen het technisch hoogstandje van de Spaanse aanvaller van Club Brugge tegen Royal Antwerp FC boven de omhaal van Mohammed Amoura (Union) en de chip vanop de middellijn van Francis Amuzu (RSC Anderlecht).

Selectie van 10

Een panel van commentatoren van ElevenDAZN selecteerde samen met de Pro League de 10 mooiste doelpunten, maar de fans bepaalden wie op de Pro League Awards de trofee voor Goal of the Season mocht ophalen. Die eer valt dus te beurt aan Ferran Jutglà. In de thuismatch tegen Royal Antwerp FC op speeldag 12 bleef de Spaanse spits ijzig kalm bij een verre uitworp van Tajon Buchanan. Tussen drie verdedigers hield Jutglà met enkele slimme baltoetsen onder controle om vervolgens achterwaarts binnen te tikken.

Een heerlijke goal, zo vonden ook de supporters. Zij stemden de heerlijke treffer van Brugse makelij tot ‘Goal of the Season’. Vorig seizoen ging de omhaal van Romeo Vermant (Club NXT) met de prijs aan de haal.

Speler van het jaar

In een stemming onder meer dan 300 collega-voetballers haalde Cameron Puertas, de smaakmaker van vicekampioen en bekerwinnaar Union Sint-Gillis, het met 247 stemmen afgetekend voor Kévin Denkey, de Angolese topschutter van Cercle Brugge, tweede met 181 stemmen. Hans Vanaken, draaischijf van kersverskampioen Club Brugge, eindigde als derde met 62 stemmen. Vanaken won de trofee al twee keer, in 2018 en 2019. 

Trainer van het jaar

Nicky Hayen is nog vierde geraakt, ondanks zijn korte trainersperiode. "Ik besef nauwelijks welk verhaal ik al heb geschreven in die twee maanden. Moeilijk, ik heb het vanochtend nog gezegd. Je speelt kampioen met Club Brugge, het grote Club Brugge. Dat had ik twee jaar geleden nooit durven dromen, zelfs niet toen ik hier vorig jaar begon. Je ziet, als je gelooft in jezelf, en keihard blijft werken, je ver kunt geraken. We hebben vandaag samen gezeten. Daar is gezegd dat de intentie er is om samen te werken, en dat de volgende dagen meer uitsluitsel gaan geven. Wij moeten niet alles overhaasten. De afspraak was dat wij na de competitie vandaag zouden opstarten. Laat ons gewoon in alle rust verder praten, de intenties zijn er, en we zullen er vroeg of laat wel uit komen."

Belga
Ben Storme