Sport

Pakt Knack Roe­se­la­re zater­dag z’n 16de beker in fina­le tegen Menen?

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zaterdag spelen Menen en Roeselare de bekerfinale volleybal in Antwerpen. Dat is een heruitgave van de editie van vorig jaar. Underdog Menen zal proberen om 15-voudige bekerwinnaar Roeselare van een nieuwe bekertriomf te houden.

Hoewel dus opnieuw Menen en Roeselare elkaar zien in de bekerfinale volleybal, zoals vorig jaar, is er dit jaar minder animo rond.

Toch zakken nog altijd duizenden supporters naar Antwerpen af. "Vanuit Menen komen er duizend supporters mee. Ik denk dat het een leuk feest wordt", zegt Gilles Vandecaveye van Decospan Menen.

"In de beker is veel mogelijk"

Ook in Roeselare bereiden ze zich rustig voor op zaterdag, dan kan Knack zijn zestiende beker pakken. Het nationale seizoen verloopt alvast nagenoeg vlekkeloos. Een paar weken geleden klopte de titelverdediger nog Menen in eigen huis met 0-3.

Maar Menen is daarom nog niet verloren. Vorige week won het nog van de nummer 2, Aalst. "Ik geloof altijd dat we kunnen winnen, maar Roeselare is veel beter. We gaan ervoor gaan, in de beker is veel mogelijk", zegt coach Frank Depestele.

De bekerfinale is zaterdag om 15.30 uur in het Sportpaleis van Antwerpen.

De redactie