Sport

Opnieuw tegen­slag voor nieuw sta­di­on Club Brug­ge: par­keer­ver­or­de­ning geschorst

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Raad van State schorst de parkeerverordening van de stad Brugge die nodig is voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir moet de komende weken beslissen of het project een nieuwe omgevingsvergunning krijgt.

Vorige maand bevestigde de Raad van State dat de eerdere omgevingsvergunning voor het stadion vernietigd blijft. Een van de redenen daarvoor was dat de parkeerverordening niet strookte met de mobiliteitsplannen in het stadiondossier.

De stad maakte intussen een nieuwe parkeerverordening en heeft ook de procedure opgestart om een nieuwe omgevingsvergunning te krijgen. De verordening wordt nu, op verzoek van omwonenden, geschorst, omdat er geen Milieueffectrapport (MER) werd gemaakt.

2020-08-21 00:00:00 - Zo ziet het nieuwe stadion van Club Brugge er uit - stadionclub3.jpg
Sport

Omgevingsvergunning nieuw stadion Club Brugge blijft vernietigd

"Enkel screening nodig"

Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon reageert verbaasd op de beslissing van de Raad van State. "Vlaanderen heeft ons verzekerd dat er geen MER, maar enkel een screening nodig was", zegt hij. "Onze raadsman heeft bevestigd dat een screening volstaat."

Minister Demir moet voor 19 juni een beslissing nemen over de nieuwe omgevingsvergunning. "Onze zaak is een zo rechtszeker mogelijke vergunningsbeslissing af te leveren", is te horen bij het kabinet van de minister. "We werken verder aan het dossier in wetenschap van alle andere elementen, waaronder dit arrest."

Belga