Sport

Oos­ten­de ten onder tegen Antwerp

2023-01-19 00:00:00 - Oostende ten onder tegen Antwerp

Antwerp heeft woensdagavond op de 21e speeldag in de hoogste voetbalklasse met 0-3 gewonnen op het veld van KV Oostende.

In het klassement blijft de Great Old met 42 punten derde achter leider Genk (55 punten) en eerste achtervolger Union (46 punten), dat puntenverlies leed bij Cercle Brugge.

Het stamnummer 1, zonder scherpschutter Michael Frey die op een transfer aast, opende na twaalf minuten de score via Arbnor Muja. De Kosovaarse winger werkte een flankvoorzet van Balikwisha beheerst af. Muja kon zijn eerste competitiegoal wel niet vieren met de Antwerp-fans. Zij besloten de wedstrijd in de Diaz Arena te boycotten vanwege het vroege aanvangsuur op een weekdag. 

Halfweg de eerste periode verdubbelde Vincent Janssen de voorsprong van de bezoekers met een fraaie krul. Oostende reageerde vrijwel onmiddellijk via Ndicka, maar die vond een alerte Butez op zijn weg.

Na de pauze zag Ekkelenkamp de 0-3 uit elkaar spatten op de lat. Ook Oostende kreeg een unieke kans om te scoren maar Nick Bätzner trapte een strafschop tegen de paal en miste ook in de herneming. Aan de overzijde toonden de bezoekers zich efficiënter. De pas ingevallen Bruny Nsimba legde kort voor affluiten de eindstand vast. 

Oostende leed een vijfde opeenvolgende nederlaag. De kustploeg blijft als zestiende met 17 punten hangen in de degradatiezone. Alleen Zulte Waregem (16 punten) en Seraing (15 punten), die woensdagavond nog in actie komen, doen slechter. 

Belga