Sport
 | update 

Off­si­de: Kas­sei­vre­ters Museeuw en Meers­man blik­ken terug op wie­ler­voor­jaar en over­macht van Mathieu van der Poel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Offside blikken Johan Museeuw, drievoudig winnaar van de Ronde en Roubaix, en Luc Meersman, van Lidl-Trek, terug op het klassieke wielervoorjaar. Met aandacht voor de vele valpartijen, maar vooral ook met bewondering voor de toppers van het huidige peloton, Mathieu van der Poel voorop.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel steekt er dit voorjaar met kop en schouders boven uit. Ook ex-wereldkampioen Museeuw en Luc Meersman zijn stevig onder de indruk van de prestaties van de Nederlander. 

"Soms denk ik dat wij pannenkoeken waren. Als je kijkt hoe ze nu rijden. Ze zijn gewoon sterker."

Johan Museeuw, ex-wereldkampioen wielrennen

"Soms, het is gevaarlijk om het te zeggen, denk ik dat wij pannenkoeken waren. Als je kijkt hoe ze nu rijden. En van hoe ver ze al aangaan. Vorig jaar in Glasgow 150 kilometer nog: gas open, met vijf man weg. De vijf favorieten. 150 kilometer tegen elkaar gekoerst. Wij moesten al eens nadenken, dat doen ze vandaag iets minder. Waarom? Ze zijn gewoon sterker", klinkt het bij Museeuw.

"Meer dan alleen wattages duwen"

Ook over de vele valpartijen wordt gesproken. Luc Meersman kijkt daarvoor onder andere ook naar de achtergrond van sommige renners. 

"Men neemt renners die hoge wattages duwen, maar in het peloton rijden is iets anders dan constant wattages duwen. En de stress, er is veel stress ook", klinkt het bij de 'Chef Bidons' van Lidl-Trek. 

Bart Coopman
Celien Tanghe