Sport
 | update 

Offi­ci­eel: Nic­ky Hay­en blijft hoofd­coach van Club Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge gaat zoals verwacht door met Nicky Hayen als hoofdcoach. Dat maakte blauw-zwart maandag bekend op zijn website.

Hayen volgde in maart de Noor Ronny Deila op als T1 ad interim en deed dat met verve. Hij leidde Club naar een indrukwekkende reeks van 24 op 30 in de Champions' Play-offs van de Jupiler Pro League. Blauw-zwart pakte zo tegen alle verwachtingen in zijn negentiende landstitel. 

Ook Europees presteerde Club Brugge onder Nicky Hayen uitstekend. De Bruggelingen plaatsten zich dankzij overtuigende winst in de kwartfinales tegen het Griekse PAOK Saloniki voor een historische halve finale in de Conference League. Daarin was het Italiaanse Fiorentina nipt te sterk.

Nicky Hayen Beker

© Belga

Hayen werkt sinds de zomer van 2022 voor Club Brugge. Hij begon als trainer van Club NXT en was in 2023 al enkele maanden assistent bij de A-kern onder Rik De Mil. Daarna keerde hij terug naar de beloftenploeg om in maart van dit jaar hoofdcoach ad interim te worden bij Club.

Ook zijn assistenten Hayk Milkon en Michiel Jonckheere blijven volgend seizoen aan boord. Bij Club NXT gaat Robin Veldman door als hoofdcoach. De Nederlander kwam in maart Hayen vervangen. Ook hij ondertekende een contract voor onbepaalde duur.

Hayen, Jonckheere, Milkon

Nicky Hayen met zijn assistenten Michiel Jonckheere en Hayk Milkon- © Belga

Belga