Sport

Neu­vil­le opent sterk in Ieper

2021-08-14 00:00:00 - Neuville opent sterk in Ieper

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupé WRC) kunnen terugblikken op een vlekkeloze eerste wedstrijddag van de Ypres Rally. Met vier snelste tijden en drie keer de tweede tijd is er weinig reden tot mopperen.

"Net als tijdens de eerste ronde wou ik in de tweede ronde ook proper rijden zonder fouten te maken. In vergelijking met de eerste lus van vier ritten kon ik sneller rijden omdat de nota's waren bijgewerkt en mijn verkenners fantastisch werk leverden", zei Thierry Neuville.

Laatste rit geannuleerd

"Het is jammer dat de laatste rit van de dag geannuleerd werd. Ik zag heel veel fans staan, de sfeer was uitbundig", vervolgde Neuville.

"Ik had zo graag hun aanmoedigingen gehoord, maar het mocht niet zijn. Fans horen de regels te volgen. De meesten zullen dat ook wel gedaan hebben, maar er zullen ook fans geweest zijn die niet veilig stonden en dan moet er ingegrepen worden."

Zaterdag krijgen de rijders opnieuw acht klassementsritten voor de wielen geschoven, goed voor een totaal van 119,92 competitieve kilometers. "We beginnen de dag met de langste rit van de rally. Het wordt opnieuw een lastige dag, maar ik kijk er wel naar uit", besloot Thierry Neuville.

Belga