Sport

Menen en Roe­se­la­re maken zich op voor West-Vlaam­se bekerfinale

Bekerfinale2023menenroeselare

Belga

Menen en Roeselare treffen elkaar deze namiddag voor de tweede opeenvolgende bekerfinale in het Sportpaleis. Decospan Menen kent in de competitie een minder seizoen en droomt van een prijs. Competitieleider Roeselare, dat vorig jaar de finale met 3-0 won, begint als favoriet aan de wedstrijd.

Een dag nadat de Belgian Cats er zich kwalificeerden voor de Spelen, maakt het basketplein in het Sportpaleis plaats voor een volleybalnet. De finale van de Beker van België in het volleybal, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, staat er op het programma. Om half vier gaat het langverwachte West-Vlaamse duel tussen Menen en Roeselare van start. In de avond neemt Asterix Avo Beveren het in de vrouwenfinale op tegen Charleroi. 

Menen gebrand op revanche

"Ik heb het gevoel dat de animo errond wat minder is maar er komen toch een kleine duizend supporters van Menen mee", blikte Gilles Vandecaveye van Menen woensdag al vooruit. Met de bus trekken die naar Antwerpen. Zaterdagnamiddag kwamen enkelen al samen in Menen om het feest in te zetten. Ze zijn er duidelijk van overtuigd dat hun ploeg Roeselare het vuur aan de schenen kan leggen. Zaterdagavond kan de vreugde bij bekerwinst helemaal losbarsten in de gemeente want de club heeft een afterparty aangekondigd in de Sint-Jorisschool. Ook Roeselare nodigt zijn supporters na de finale uit voor een afterparty in de VIP-lounge van de Tomabelhal.  

Menen vorig jaar niet opgewassen tegen Roeselare

Een klein jaar geleden zag de affiche van de bekerfinale er exact hetzelfde uit. Roeselare kende toen ondanks de vurige Meense aanhang weinig problemen met Menen en pakte zijn vijftiende beker. De topploeg van coach Steven Vanmedegael gunde zijn West-Vlaamse concurrent toen geen enkele set: 25-18, 25-23 en 25-22. Nu Menen zich opnieuw voor de finale heeft geplaatst, wil het zich absoluut tonen. 

2023-02-26 00:00:00 - Roeselare pakt voor de vijftiende keer de beker van België in het volleybal
Sport

Roeselare pakt voor de vijftiende keer de beker van België in het volleybal

Bekerhouder Roeselare favoriet

Hoewel Menen lessen heeft getrokken uit de verloren bekerfinale vorig jaar, lijkt Roeselare de grootste kans te hebben op de trofee. De West-Vlaamse referentie in het volleybal staat alleen leider in de competitie en verloor dit seizoen nog maar één keer. Menen is vijfde in de stand. Twee weken geleden versloeg Roeselare Menen nog met duidelijke cijfers, 0-3. "We zitten graag in de underdogpositie", vertelde coach Frank Depestele eerder deze week. Hij erkent dat Roeselare op papier beter is maar gelooft in een stunt. "We gaan ervoor. In de beker is veel mogelijk." Aan de andere kant onderschat de Roeselaarse kapitein Matthijs Verhanneman de uitdagers uit Menen niet. "Ze hebben een beter momentum gevonden dus we moeten wakker zijn", aldus Verhanneman. 

Robbe Wets