Sport
 | update 

Memo­ri­al VDB eert wie­ler­le­gen­de Frank Vandenbroucke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vijftien jaar geleden overleed Frank Vandenbroucke. De wielergodenzoon wordt in zijn thuisgemeente Ploegsteert nog elk jaar herdacht met de Memorial VDB en nu mocht het toch iets specialer. De initiatiefnemers Nico Mattan en Marc Maertens brachten voor het eerst nog eens zijn Belgische ploegmaten van bij Cofidis samen. 

Nico Mattan, Jo Planckaert, Peter Farazijn, Chris Peers en Steve De Wolf worden ook wel "de musketiers" genoemd. Zij komen nu nog eens samen ter ere van Frank Vandenbroucke. 

"Wij waren een echt team rondom Frank. Iedereen ging door het vuur voor hem. Dat bestaat niet meer. Ik vind het wel mooi dat we dit vandaag hebben kunnen organiseren. Ik vind het wel mooi dat we allemaal terug zijn. We hebben ook mooie tijden meegemaakt met hem", aldus Peter Farazijn. 

Koers als eerbetoon

Frank Vandenbroucke blijft in de gedachten van de wielerliefhebber.

Marc Maertens

Speciaal voor Frank Vandenbroucke verschijnt het vijftal nog eens aan de startlijn. "De mythe VDB moeten we blijven in ere houden, en dat doen we dan op een dag als vandaag, en de jaarlijkse VDB-rit. En dat toont ook aan dat hij nog niet vergeten is. Ja, het is ongelooflijk. De massa die hier altijd komt. Morgen ook, duizend wielertoeristen, die allemaal met een bloempje naar de grafsteen gaan. Hij blijft in de gedachten van menig wielerliefhebber", zegt Marc Maertens. 

De redactie