Sport
 | update 

Maxim De Cuy­per: Ik krijg waar­schijn­lijk mijn kans tij­dens oefenduel”

Maxim De Cuyper

Het gaat hard voor Maxim De Cuyper tijdens zijn eerste dagen als Rode Duivel. Als enige debutant werd hij opgeroepen voor het EK en door de voorlopige afwezigheid van concurrent Arthur Theate liggen er wellicht zelf speelkansen in het verschiet: "Het is een hele hectische week". 

Van een titelfeest naar Tubeke

"Zondagavond was er het titelfeest, dat tot in de vroege uurtjes duurde. Maandag was er het feest op de Markt en maandagavond had ik een kort gesprek met de bondscoach, waarin hij me vertelde dat ik vrijdag in Tubeke moest zijn. De voorbije dagen heb ik dan maar zo veel mogelijk slaap proberen in te halen. Eerlijk gezegd: ik had het niet verwacht. Ik zit wel in een goeie flow, maar tijdens de kwalificaties was ik er nooit bij en dat ga je er ook van uit dat je voor het EK niet geselecteerd zal worden. Mijn vakantie was gelukkig nog niet geboekt (lacht). Ik ben verstandig geweest", grapt de kersvers Rode Duivel tijdens het persmoment eerder op de dag. 

De bondscoach heeft gezegd dat ik waarschijnlijk wel mijn kans zou krijgen in de oefenwedstrijden.

Maxim De Cuyper, Rode Duivel

Vooraleer de Rode Duivels op 17 juni aan het EK beginnen, zijn er twee oefenduels. Woensdag is er een wedstrijd tegen Montenegro en de linksachter van Club Brugge mag hoop koesteren op speelminuten. In de pikorde stak hij Olivier Deman van Werder Bremen voorbij en Arthur Theate - de vaste linksachter onder bondscoach Tedesco - is nog niet wedstrijdfit.

"De bondscoach heeft inderdaad gezegd dat ik waarschijnlijk wel mijn kans zou krijgen in de oefenwedstrijden. Daar concentreer ik me nu op: op die eerste week met de trainingen en de oefeninterlands", aldus De Cuyper. 

De Cuyper vond het aanvankelijk wel spannend en wist niet goed wat te verwachten, maar voelt zich intussen goed: "Het blijken allemaal ook maar normale gasten te zijn. Het is heel leerrijk en het geeft een schitterend gevoel met hen op het veld te staan. Er is veel kwaliteit aan de bal. Hopelijk kan ik zo mijn niveau ook omhoog trekken. Dit is toch nog een niveautje hoger dan bij de beloften. Dat merk ik al op training". 

Belga
Brian Dewulf

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.