Sport

Mar­tin Svreck wint Gul­le­gem Koerse

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Martin Svreck heeft Gullegem Koerse gewonnen. Hij haalde het voor wint voor Yves Lampaert en Lionel Taminiaux. Er stond deze namiddag geen stralende lentezon, wel een stevige wind en buien. 

Gullegem Koerse is de koningin der kermiskoersen met normaal gezien heel  wat grote namen aan de start, maar dat was toch jaar toch eerder beperkt, met weliswaar Tim Declercq en Oliver Naesen, en een delegatie van Soudal-Quick.Step, met de winnaar van vorig jaar Warre Vangheluwe, en Yves Lampaert, die zich voorbereid op de Tour, en net van hoogtestage  komt.

Tweede ronde

Vijf man willen toch wat opwarming en gaan er al in de tweede ronde vandoor. De gladde wegen zorgen voor het letterlijke wegvallen van Ayco Bastiaens en Kenny De Moyer, blijven Thomas Joseph van Tarteletto-Isorex, Jensen Ploweright van Alpecin-Deceuninck en Max Kroonen van Volkerwessels over. Hun voorsprong van ruim drie minuten mindert snel als Tim Declercq en Oliver Naesen zich met de zaken gaan bemoeien. In hun zog, de beteren uit dit peloton, de kloof verkleint tot minder dan een minuut.

Maar de drie geven zich niet zomaar gewonnen. Op drie ronden van het einde moeten de 18 achtervolgers nog altijd 35 seconden goedmaken, ondanks het labeur van Soudal-Quick.Step.

Zes koplopers

Maar Plowright voelt dan al nattigheid, en niet alleen van de regen, en inderdaad, met nog 24 kilometer te gaan worden ze overspoeld door de ploegmakkers van Vangheluwe en Lampaert. 

We krijgen elf koplopers, met daar onmiddellijk achter 10 achtervolgers. Bij die elf vier man van Quick.Step, Julien Vermote, Oliver Naesen en Lionel Taminiaux als bekendste namen, naast de drie eerdere koplopers.

De schifting gaat verder, vooral onder impuls van een gretige Julien Vermote. Er blijven zes kandidaten over voor de zege. Naast Vermote ook Lampaert, Svrcek, Naesen, Taminiaux en Plowright.

Niemand raakt nog weg, en de snelste is dan Martin Svreck, voor Yves Lampaert en Lionel Taminiaux.

Redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.