Sport

Maar 850 Club Brug­ge-sup­por­ters wel­kom in Lot­to Park

Lotto Park

© Belga

Er zullen zondag geen 1.000, maar slechts 850 supporters van Club Brugge toegelaten worden in het stadion van RSC Anderlecht. Het duel, dat mogelijk beslissend kan zijn voor de titel in de Jupiler Pro League, wordt beschouwd als een wedstrijd met "zeer hoog risico", zo meldt de Brusselse politiezone Zuid donderdag.

In het begin van het seizoen werd afgesproken dat er 1.000 plaatsen zouden zijn voor bezoekende supporters, maar dat aantal kan verminderd worden afhankelijk van de risico's. Dat is nu gebeurd voor het duel tussen RSC Anderlecht en Club Brugge zondag om 18.30 uur in het Lotto Park, na een veiligheidsvergadering. "Opdat de verschillende supporters in de meest veilige omstandigheden de wedstrijd kunnen bijwonen, zal het aantal toegelaten bezoekers van Club Brugge gelimiteerd worden" tot 850, klinkt het.

De politie roept de supporters van beide clubs op om "de veiligheidsmaatregelen en de instructies van de veiligheidsdiensten ter plaatse te respecteren, zodat alle supporters in optimale omstandigheden deze belangrijke wedstrijd kunnen bijwonen".

Club Brugge staat met nog twee speeldagen te gaan in de Champions' Play-offs op de tweede plaats, achter leider RSC Anderlecht. Beide clubs hebben 46 punten.

Belga